imatge

Refugi, asil, migració, desplaçament... Des de que va esclatar el conflicte a Síria, malauradament, aquests conceptes formen part del nostre quotidià de la mà dels mitjans de comunicació majoritaris. Dades, xifres i imatges...

Però sabem realment què volen dir aquests conceptes?

Davant la voràgine informativa en la que vivim, us proposem aturar-nos a reflexionar i endinsar-nos en aquests conceptes des d’una perspectiva històrica i crítica:
...què vol dir ser refugiat? i ser immigrant, què implica? de quins contextos venen i de què fugen uns i altres? i quins drets tenen? han arribat refugiats a Nou Barris?

En un món globalitzat i interconnectat, paradoxalment, els governants dels estats poderosos erigeixen fronteres cada cop més elevades, visibles i invisibles: faciliten la circulació dels diners, no la de les persones. Paral•lelament, creixen les opcions polítiques xenòfobes i neofeixistes. Com reaccionem davant d’aquesta situació?

Veïns i veïnes, entitats, ONG, col•lectius... quin és el paper de cadascú de nosaltres? Quines són les conseqüències de les nostres accions? Podem ser solidaris sense contribuir a fer més profunda la desigualtat? Com visibilitzem i reivindiquem des de la perspectiva dels drets?

Com veieu són molts els interrogants que abordarem a les properes Jornades de la Xarxa. Aquesta reflexió, complexa però necessària, la farem de la mà del Miquel Doñate Sastre, antropòleg social i activista.

Esperem la vostra presència.

Enxarxeu-vos!!