cartell
data: 
Fri, 20/11/2015 - 18:30

Refugiades, migrants, desplaçades,...?
Vides, persones i drets

Divendres 20 (18.30h) i dissabte 21 (10.30h) de novembre
La Masia de la Guineueta
Plaça Ca n’Ensenya, 4

VIDES, PERSONES I DRETS

Aquests dies sentim a parlar molt de ‘crisi de refugiats’, de desplaçats, de demandats d’asil… mentre ens mostren imatges dramàtiques de persones creuant fronteres, de vides i famílies destrossades per la guerra i l’exili, de morts a la mediterrània.

Però sabem què vol dir ser refugiat? I coneixem les diferències entre ‘migrants’ i ‘refugiats’ o ‘asilats’... Quins són els drets que tenen uns i altres? Per què s’insisteix tant en establir diferències...?

Per què l’actual ‘crisi de refugiats’ està tenint tant de ressò mediàtic, mentre altres desplaçaments forçosos de població no l’han tingut? I per què ara, precisament? Té realment sentit mantenir aquestes diferències, i atorgar drets en base aquestes diferències...? Als nostres barris ja fa temps que tenim veïns i veïnes expulsats de seus països per persecució
política, per manca de llibertats, per guerres, per falta d’oportunitats... Per nosaltres no hi ha diferències: tenim veïns i veïnes; no tenim fronteres; no demanem papers.

Com sempre, pels nostres governants és útil marcar diferències entre persones. Per nosaltres no ha de ser-ho: parlem de persones, vides i drets. Refugiades, migrants, viatgeres,
desplaçades… tothom ha de ser ben acollit.