cartel_jornades

Amb l’excusa de la crisi estem assistint a un desmantellament sistemàtic del nostre ja dèbil sistema de benestar: els drets socials bàsics i fins ara universals –educació, salut, habitatge, cultura, protecció social– s’estan qüestionant com si fossin béns de luxe que en èpoques de ‘vaques flaques’ s’haguessin de racionalitzar.

Ens diuen que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, que l’Estat ha gastat més del que podia, i que ara toca ajustar-se el cinturó i fer sacrificis en espera de que la situació s’adreci i tornem a viure en l’abundància...

Però, qui està fent els majors sacrificis? Qui està patint les conseqüències directes d’aquestes retallades sistemàtiques? És l’austeritat en les polítiques públiques la única sortida viable a la crisi? Existeixen vies alternatives? Quines propostes estan sorgint des de la ciutadania?

Amb les 6es Jornades de la Xarxa 9 Barris Acull volem abordar algunes d’aquestes complexes qüestions. Per fer-ho, comptarem amb la presència de la Miren Etxezarreta, el Luís Enrique Alonso Benito, l’Albert Recio i el Joan Subirats.

I també posarem sobre la taula algunes experiències positives. Perquè davant d’aquesta situació, la ciutadania no està de braços creuats sinó que està assumint els reptes que no assumeixen els responsables polítics i està donant respostes directes a les necessitats de la gent. Veurem què proposa la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Marea Blanca de Madrid o la ILP per la Renda Garantida Ciutadana.
Creiem que és una bona ocasió per ajuntar-nos a reflexionar sobre totes aquestes qüestions i sobre les conseqüències que estan tenint en la vida dels barris.

Apunta’t!

Adjuntem programa i fitxa d’inscripció.

22 i 23 de novembre
Ateneu Popular de 9 Barris
C/ Portlligat, 11-15

Divendres 22

18.30 h Inscripcions i acollida

18.45 h Inauguració

19 h Diàleg: "Experiències de lluita pels drets socials"

Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política i investigador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).
Sixto Gargante, advocat i promotor de la ILP per la Renda Garantida Ciutadana.
Juan Luis Ruiz Gimenez, membre de la Marea Blanca i la Mesa en Defensa Sanidad Pública de Madrid.

21 h Pica pica musical amb Saffran

Dissabte 23

10.30 h Acollida cafè

11 h Diàleg: El desmantellament del benestar social
Albert Recio, doctor en Economia i professor Departament d’ Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Miren Etxezarreta, doctora en Economia i economista crítica.
Luis Enrique Alonso Benito, doctor en Ciències Econòmiques per la Universidad Autónoma de Madrid.

13.30 h Clausura

Inscripcions:

Xarxa 9 Barris Acull
Via Favència, 288 A
08042 Barcelona
93.276.89.96
info@9bacull.org

AdjuntMida
flyer1.jpg64.16 KB
flyer2.jpg65.93 KB
fitxa inscripció.pdf45.4 KB