21731051_1920838518156312_1649269308739871983_n
data: 
Tue, 19/09/2017 - 17:30

Dins de la programació de la Festa Major de Verdum.

Desastrosus Cirkus a la plaça Francesc Layret, dimarts 19/09 a les 17.30.

Col.labora: Xarxa 9 Barris Acull

Desastrosus cirkus us presenta un espectable on el circ i la imaginació ens porten a reflexionar sobre una de les problemàtiques actuals de la nostra societat: l’ èxode de moltes persones de diferents països cap a europa.

El circ sempre ha estat una confluència d’artistes nòmades de diferents cultures que s’ajunten per portar emocions a tots els racons del món. Al llarg de les nostres expedicions de pallassos sense fronteres hem estat a zones de guerra als camps de refugiats, i als pobles, a zones de pobresa extrema, hem portat somriures a persones de tot el món.

Us volem transportar a través del circ a la història de aquestes persones: refugiades, emigrants, perseguides, etc.

Els nostres pares varen venir d´altres llocs de l´estat i del món a viure a catalunya per poder donar-nos una vida millor. Avui les coses no han canviat gaire, altres famílies fugen de la guerra als seus països, altres fugen de la pobresa, de persecucions per la seva ideologia, les seves creences o la seva orientació sexual. 

La gent se’n va a la recerca d’una vida millor, el camí és llarg i perillós. Molts venen a europa per diferents camins, dreceres, amagats a camions, en pasteres, en vaixells sense condicions. Molts han pagat els estalvis de tota la vida. Alguns potser no arribaran mai. 

Després de creuar el mar, cal escalar murs, amagar-se en algun vehicle, travessar fronteres. I un cop arriben aquí, sorgeixen nous problemes: sobreviure sense permís de treball, aconseguir els papers, fer front als prejudicis...

Que gaudiu de la festa major de verdum!