Sin título

L’exposició ‘Gent de Nou Barris Gent d’arreu’ -de la que podreu gaudir al Casal de Barri de Prosperitat a partir del 27 de maig al 22 de juny- és un homenatge a aquestes històries diverses.

Als anys seixanta i setanta es van configurar aquests barris amb persones vingudes d’arreu de l’Estat, i també de la Catalunya rural. Persones que cercaven construir una vida millor, amb millors oportunitats, carregades de desitjos amagats a les seves maletes. Van ser aquests veïns i veïnes qui van compartir el treball de dignificar uns barris que no comptaven amb serveis ni transports ni equipaments. La lluita veïnal i la solidaritat van ser alguns dels ingredients principals d’aquestes primeres dècades.

Als anys noranta, el districte va viure una nova onada migratòria. Aquest cop les persones arriben de més lluny. Les seves històries, semblants: ganes de millorar, treball i sacrifici, por i desitjos, lluita. De nou, la contribució del teixit associatiu va ser clau en el procés de construcció de la convivència i la cohesió social.

Avui ens trobem amb uns barris especials gràcies a la varietat de tots aquests ingredients, fets de persones d’arreu, de desitjos i de viatges, de relacions i de reivindicacions.

L’exposició ‘Gent de Nou Barris Gent d’arreu’ -de la que podreu gaudir al Casal de Barri a partir del 27 de maig al 22 de juny- és un homenatge a aquestes històries diverses. Històries que parlen de la vida i de com ens condicionen les seves circumstàncies: quan la guerra, la violència o la persecució ens obliguen a abandonar el lloc on hem nascut per cercar un lloc de refugi; quan ens motiven les ganes de trobar millors oportunitats, per a nosaltres o per als nostres fills; o quan la voluntat d’exercir el nostre dret a l’educació o a la salut, o la nostra llibertat sexual, ens impulsa a migrar per construir un nou projecte de vida.

El moviment de persones omple i omplirà la història dels nostres barris, de la nostra ciutat, i de la humanitat en definitiva. No ens deixem manipular per aquells que diuen recolzar-nos, però que en el fons ens divideixen i ens enfronten: igual que hem fet en el passat, a Nou Barris hem de continuar lluitant i treballant per als nostres drets, els de tots els veïns i veïnes, més enllà de les nostres peculiaritats i del lloc on hem nascut, independentment de la nostra religió, si és que en tenim una.