pegatina1_2016

La foscor s'estenia de nord a sud, inundant a poc a poc tots els territoris. El Senyor del Mal havia escampat pels cels el virus del racisme, infectant al seu pas tot aquell que no posseïa anticossos per combatre-ho.

El mal s'expandia sense control, anul·lant la voluntat i el discerniment de les gents, generant, sense massa resistència, actituds d'odi, rebuig i violència, que amenaçaven amb destruir la convivència, la pau i el futur de tots els pobles.

El Senyor del mal havia estat vençut en èpoques anteriors, durant les quals havia contaminat al món amb la plaga de l'esclavitud i amb una bogeria col•lectiva que va desembocar en una gran guerra, amb milions de morts i un dolor infinit que ni el temps ha pogut mitigar.

En previsió que reagrupés les seves forces i llancés un nou atac, el Consell d’ancians, integrat per representants dels cinc grans territoris, havia decidit des de llavors, amagar en cadascun d'ells els ingredients per elaborar l'antídot. I estava clar que havia arribat el moment d'activar-ho.

Cada territori va triar immediatament un portador o portadora entre una multitud de voluntaris. La missió dels valents triats, era viatjar al punt de trobada, situat en la Komarka 9 Barriendel, un lloc integrat en els seus orígens per 9 valerosos i enèrgics llogarets. Allí havien de posar en comú els seus ingredients i elaborar i repartir l'antídot.

De les terres de l'Oest van sortir: Itzel, una jove impulsiva i solidària, que portava l'ingredient anomenat elote o blat de moro; i Valentina, una dona madura i lluitadora, encarregada de portar tomàquet.
De les terres del Nord va sortir Floren, un jove tenaç i dolç, que portava ajius.
Del Sud, Nelson, un ancià savi i pacient, que portava okra.
De l'Est van viatjar: Ali, un home divertit, expert a organitzar iniciatives beneficioses per a la seva comunitat, que al sarró portava espècies; i Chris, un jove atleta amb gran capacitat per escoltar els altres, i que transportava un ou de avekiwi.

Tots van haver de vèncer grans obstacles en el seu camí, permanentment fustigats per les hosts del Senyor del Mal, que seguien de prop els seus passos, amb l'ajuda dels infectats. La fortalesa i decisió dels cinc valents els va permetre arribar per fi a 9 Barriendel. Els seus habitants organitzaven anualment un Festival de Sopes dels cinc grans territoris. Avisats de l'arribada del grup, els van donar recer i els van lliurar els utensilis necessaris per elaborar l'antídot, que no era sinó una sopa amb els ingredients que portaven, als quals a més havien inoculat les seves característiques personals: saviesa, solidaritat, capacitat per escoltar els altres, esperit de lluita, tenacitat, organització i participació. Van formar la Comunitat de la Sopa.

El Senyor del Mal i els seus infectats seguidors no van poder identificar-los entre tants participants, i no van poder impedir l'elaboració de la sopa que a partir d'aquest moment va començar a repartir-se entre tota la bona gent. L'antídot va començar molt ràpid a fer efecte…