racisme
data: 
Fri, 08/06/2018 - 18:30

Mostafà Shaimi

Ateneu La Bòbila (C/ Estudiant, 1)

A les darreres jornades de la Xarxa 9 Barris Acull ens vam quedar amb les ganes de seguir debatent sobre alguns dels temes plantejats. Per això es va decidir organitzar una sèrie de tallers, per donar-hi continuïtat i per identificar possibles accions a fer des dels barris.

Tal i com vam veure a les Jornades, el Racisme és una de les matrius organitzadores de la nostra societat actual, una qüestió estructural que permet establir diferenciacions entre persones amb drets i persones sense drets. En la seva dimensió material-econòmica, i també en la seva dimensió simbòlica, el racisme actua com un poderós principi d’ordenació social amb conseqüències directes sobre la vida de les persones. 

Paral•lelament, però, existeixen el que coneixem com a microracismes: actes quotidians que s’exerceixen sobre persones racialitzades, sovint de manera inconscient, i que provoquen situacions d’exclusió i discriminació al dia a dia.   

Per treballar totes aquestes qüestions us convidem el proper divendres 8 de juny a una sessió de treball sobre Racismes i Microracismes:

Quins tipus de racisme existeixen? 

Com opera el racisme al nostre quotidià? 

Com podem prendre consciència i lluitar en contra del racisme des de les entitats i des dels barris? 

Com afecta el racisme a l’accés als drets per part de les persones?

La sessió estarà conduïda per Mostafà Shaimi, un dels ponents de les darreres Jornades de la Xarxa 9 Barris Acull. És filòsof i investigador sobre racismes, així com membre de l’Espai Antiracista de Salt.

Places limitades. Inscripció prèvia 

https://docs.google.com/forms/d/1epXfDunMnbxG21vpLucKYXIxX8XuvylUfQBGUcq...