taller_servicios sociales
data: 
Thu, 25/10/2012 - 19:00

La situació social als barris és cada vegada més complexa. La desocupació de llarga durada s'ha enquistat per a moltes famílies. Augmenta la pobresa i les situacions de desprotecció social.

Les famílies fan l'impossible per gestionar els seus mínims ingressos i seguir endavant, en el millor dels casos. Les que no ho aconsegueixen, perquè no compten amb una xarxa familiar que les empari, tard o d'hora es veuen desnonades.

L'administració, per la seva banda, no està donant una resposta satisfactòria, ni quantitativa ni qualitativament: el pressupost destinat a serveis socials és del tot insuficient, però és que a més les polítiques socials s'assemblen cada vegada més a accions aïllades de beneficència que a polítiques reals de protecció social.

Fins a quan és sostenible aquesta situació?

Des del teixit social és imprescindible saber el que s'està vivint als barris, i articular una línia conjunta d'acció: què podem assumir des de les entitats?, com podem articular-nos per elaborar aquesta estratègia comuna?, hem de resignar-nos o hem d'exigir a l'administració una reformulació d'aquestes polítiques que no estan donant resultat?

Per parlar de totes aquestes qüestions us convidem a venir el proper:
dijous 25 d’octubre a les 19 h.
a l’Espai Via Favència (Via Favència 288 A).

Comptarem amb la presència d'Albert Sales, politòleg, sociòleg i activista social, que ens ajudarà a contextualitzar la situació i identificar algunes possibles accions.

La Xarxa 9 Barris Acull està adherida al manifest Nou Barris cabrejada, diu prou!