Trapezista Fin

A Babel no es pot riure… i ningú no sap perquè. Diuen que riure és molt dolent, i que a més, s’encomana...D’on ve aquesta prohibició tant absurda?

I per què tothom en fa cas, sense saber d’on surt? Aquestes i d’altres reflexions són les que es fa en Bilal quan arriba a Babel per conèixer els seus cosins. Amb l’ajuda de la seva amiga Marina i l’àvia Pessigolles, intentarà desmuntar aquest rumor tant antipàtic per a que al poble es pugui tornar a riure lliurement.

Però, que és un rumor...? Si cerquem al diccionari, trobarem la següent definició: Un rumor és una informació no verificada prèviament, basada en la desinformació, que corre de boca en boca i que pot afectar persones, col•lectius o institucions.

Malauradament, de rumors i prejudicis en tenim de molts tipus, i que afecten a molts col•lectius diferents: joves, dones, gent gran, catalans, andalusos, marroquins, xinesos etc. Si ens posem a pensar, tots podem ser víctimes d’un rumor infundat... Per què aleshores els reproduïm, i no fem com el protagonista de la nostra història de titelles, que intenta qüestionar aquesta idea tant estrafolària demostrant la seva debilitat?

De la mà de Néstor Navarro de La Puntual Putxinel.lis de Barcelona, farem aquest viatge a Babel, i descobrirem que sovint, els rumors i els prejudicis que circulen sobre determinats col.lectius són tant absurds com el que corre per Babel en el món de les titelles. I que si som capaços de desmuntar aquestes falses idees, podrem riure -i viure- més lliurement.

Us esperem doncs dijous 2 de juny a les 17.30 al Casal de Barri de Prosperitat.