Certamen por la convivencia

El Certamen por la Convivencia se ha creado para promocionar el reconocimiento de las experiencias e iniciativas que tengan como finalidad favorecer la convivencia entre los jóvenes del distrito de Nou Barris.

Los objetivos son:

  • Visualizar los proyectos relacionados con la convivencia entre jóvenes
  • Dar a conocer el abanico de proyectos existentes en este ámbito
  • Promover la continuidad de las diferentes iniciativas
  • Reconocer públicamente las buenas prácticas

Aula de Teatre Social

Pla Comunitari Ciutat Meridiana
Experiència guanyadora a l'edició de l'any 2012.
Aquest projecte sorgeix amb la finalitat de fomentar les relacions i conseqüentment la convivència dels veïns/es del barri, i amb l’objectiu que els implicats generin un producte (una petita obra de teatre) per tal de conscienciar de forma positiva als altres veïns/es de problemes socials que es donen al barri.

Enllaç del projecte: pccm
Arxius adjunts: aula de teatre social.pdf

Conviure: viure amb igualtat d’oportunitats!!

El Cau de la Ubuntu - Ciutat Meridiana
Experiència guanyadora de l'any 2010.
Ubuntu és una paraula africana que significa “jo sóc perquè tu ets”, té a veure amb el reconeixement mutu, la convivència i el retrobament. Fent honor doncs, a la paraula que porta com a nom el Cau, es vol reivindicar el valor de la convivència com a motor i essència del projecte, que neix dels infants i joves del barri i vol arribar a tothom.

Enllaç del projecte: el cau de la ubuntu
Arxius adjunts: 9_cauubuntu.pdf

Esplai diari- Eduquem plegats: un espai educatiu, un espai inclusiu

Centre d’Esplai Druida. Experiència guanyadora a l'any 2016. Adreçat a infants d’entre 3 i 12 anys del barri de Prosperitat, i per extensió del districte de Nou Barris, i dóna cabuda a uns 60 infants i joves i les seves respectives famílies. L'objectiu general del projecte és compensar deficiències socioeducatives que altres sectors educatius i socials no aconsegueixen cobrir, incidint en la millora de la qualitat de vida dels infants i de les seves famílies.

Enllaç del projecte: Centre d'Esplai Druida
Arxius adjunts:

La Comunitat Islàmica al local de Els Propis

Centre Cultural Els Propis. Experiència guanyadora a l'edició de l'any 2016. Porta més de 90 anys treballant al barri de Verdum. És un centre cultural obert al barri, creat amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre les festes tradicionals catalanes i la llengua catalana entre els socis. Totes les activitats són obertes. El contacte amb la Comunitat Islàmica va venir de la mà de la Xarxa 9 Barris Acull.

Enllaç del projecte: Centre Cultural Els Propis
Arxius adjunts:

Lluita pel dret a l’habitatge

500x20 Associació pel lloguer públic assequible – AA.VV. Ciutat Meridiana
Experiència guanyadora a l'edició de l'any 2015

L’associació 500x20 lluita pel dret a l’habitatge.
Mitjançant accions diverses com assemblees setmanals, intercanvi d’experiències, aturada de desnonaments, denúncia davant dels ens públics i financers i la coordinació amb altres col•lectius (les PAH, Associacions de Veïns, Stop desnonaments, 15 M, etc.) s’intenta lluitar per una societat més justa en la que cap persona estigui sense sostre.

Enllaç del projecte: 500x20
Arxius adjunts: lluita pel dret a l'habitatge.pdf

Projecte de Costura Més amb Menys Roquetes

Plataforma d’Entitats de Roquetes
Experiència guanyadora a l'edició de l'any 2014

L’objectiu és promoure les xarxes de suport mutu i la creació de vincles entre veïns/es, l’autosuficiència i la millora de la gestió de l’economia domèstica (arreglo de roba, auto confecció, etc..) i la co-responsabilització progressiva amb el projecte. L’objectiu és que aquesta iniciativa pugui incidir en la situació socio-laboral dels/les participants (cooperativa de treball, etc.)

Enllaç del projecte: costura
Arxius adjunts: costura roquetes.pdf

Un titella per a Roquetes

Associació Titellaire de Roquetes
Experiència guanyadora a l'any 2011.
El teatre de titelles és una mostra de cultura popular apta per a tots els públics, que s’adapta a diferents espais i formats i de la que trobem referències arreu del món. Amb els titelles es poden treballar aspectes tan diversos com: convivència i valors, lleure creatiu, ensenyança transversal, tradicions, teràpia de salut i crítica social.

Enllaç del projecte: titellada
Arxius adjunts: Titellaires.pdf

“Voces y Musica para la Integración”

Asociación “Músicos por la Paz y la Integración”
Experiència guanyadora a l'edició de l'any 2013.

Enllaç del projecte: Músicos por la Paz y la Integración
Arxius adjunts: Voces y musica para la integracion.pdf

Apropament a la Cultura Xinesa

Associació Xinesa d’intercanvi Cultural
Amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura xinesa, des de l’Associació Xinesa d’Intercanvi Cultural s’està participant a diferents esdeveniments del districte: Festival de Sopes del Món, La Cultura va de Festa, la Cerimònia del Té, la gran festa xinesa de la “Mitja Tardor”, la Castanyada, el Festival de Poesia a la Biblioteca de Les Roquetes, la Festa de la Marhaba ...
La comunitat xinesa és una gran desconeguda al nostre país, de manera que la idea és treballar perquè hi hagi una major relació amb els veïns/es de la zona.

Enllaç del projecte:
Arxius adjunts:

Assemblea de Joves de Nou Barris

La Miliciana. Som un grup de joves heterogeni i divers, que lluitem per donar resposta a les problemàtiques que patim les joves d'aquest districte i que participem en les lluites populars dels barris que formen el districte. Els nostres principals objectius són conscienciar de la situació que estem vivint i mobilitzar per la lluita a la gent i principalment a les joves.

Enllaç del projecte: La miliciana
Arxius adjunts: