Servicios

Servei d’acompanyament jurídic

9 Barris Acull ofrece un servicio gratuito de asesoramiento y tramitación especializado en temas de extranjería, en tres puntos diferentes del distrito. Para acceder, sólo hay que pedir cita previa.

Los tres puntos en los que se ubica este servicio son:

 

ZONA NORTE

ZONA CENTRO

ZONA SUR

Centre Cívic Zona Nord
C. Vallcivera, 14-18
Tel.: 932 769 950Amb cita prèviaComo llegar
Local de 9 barris acull 
Via Favència, 288 A
Tel.: 932 768 996Con cita previaComo llegar
Centre Cívic Can Basté
Pg. Fabra i Puig, 274
Tel.: 934 206 651Con cita previaComo llegar

El Punt d’Acollida i Informació

Actualment, 9 Barris Acull ofereix tres punts d’informació i assessoria legal, gratuïts, en temes d’estrangeria. Aquests tres PI estan ubicats a:

  • Zona nord: Centre Cívic de la Zona Nord
  • Zona centre: Local de la Xarxa 9 Barris Acull
  • Zona sud: Centre Cívic Can Basté

Cada divendres de 11,00 a 13,00 a les tres zones, i de 16,00 a 18,00 en divendres alternatius, un equip d’advocades dóna atenció sobre temes relacionats amb estrangeria, tant als nouvinguts com als empresaris, com a qualsevol veí que demani prèviament la cita. Es dóna atenció a tots els veïns i veïnes, tot i que les advocades estan especialitzades en estrangeria. En casos d’altres consultes s’orienta i es deriva en funció de cada cas (temes laborals, habitatge, conflictes administratius…).

Els PI han esdevingut una porta d’acollida per altres iniciatives: accés a les necessitats de les persones, acompanyaments, accés al teixit associatiu, apropiació dels equipaments i espais de trobada, etc. No tots els PI funcionen amb la mateixa intensitat ni ofereixen els mateixos serveis o tenen el mateix nombre d’usuaris. Un dels reptes que es planteja en l’actualitat la Xarxa és precisament reforçar els tres punts, ampliant i consolidant els serveis que s’ofereixen.

Els PI són atesos per un equip de voluntaris i voluntàries de cada zona, que són les persones encarregades de rebre els usuaris i omplir les fitxes de registre corresponents. Amb el temps, la informació que s’inclou en aquesta fitxa s’ha anat ampliant, amb la idea de donar el seguiment als casos i crear una base de dades amb informació de primera mà sobre els usuaris, les seves condicions de vida i el seu projecte migratori.