Serveis

Servei d’acompanyament jurídic

9 Barris Acull ofereix un servei gratuït d’assessorament i tramitació especialitzat en temes d’estrangeria, a tres punts diferents del districte.

Per accedir-hi, només cal demanar cita prèvia.

 

ZONA NORD

ZONA CENTRE

ZONA SUD

Centre Cívic Zona Nord
C. Vallcivera, 14-18
Tel.: 932 769 950
Local de 9 barris acull 
Via Favència, 288 A
Tel.: 932 768 996
Centre Cívic Can Basté
Pg. Fabra i Puig, 274
Tel.: 934 206 651
Amb cita prèvia Amb cita prèvia Amb cita prèvia
Com arribar-hi Com arribar-hi Com arribar-hi

El Punt d’Acollida i Informació

Actualment, 9 Barris Acull ofereix tres punts d’informació i assessoria legal, gratuïts, en temes d’estrangeria. Aquests tres PI estan ubicats a:

  • Zona nord: Centre Cívic de la Zona Nord
  • Zona centre: Local de la Xarxa 9 Barris Acull
  • Zona sud: Centre Cívic Can Basté

Cada divendres de 11,00 a 13,00 a les tres zones, i de 16,00 a 18,00 en divendres alternatius, un equip d’advocades dóna atenció sobre temes relacionats amb estrangeria, tant als nouvinguts com als empresaris, com a qualsevol veí que demani prèviament la cita. Es dóna atenció a tots els veïns i veïnes, tot i que les advocades estan especialitzades en estrangeria. En casos d’altres consultes s’orienta i es deriva en funció de cada cas (temes laborals, habitatge, conflictes administratius…).

Els PI han esdevingut una porta d’acollida per altres iniciatives: accés a les necessitats de les persones, acompanyaments, accés al teixit associatiu, apropiació dels equipaments i espais de trobada, etc. No tots els PI funcionen amb la mateixa intensitat ni ofereixen els mateixos serveis o tenen el mateix nombre d’usuaris. Un dels reptes que es planteja en l’actualitat la Xarxa és precisament reforçar els tres punts, ampliant i consolidant els serveis que s’ofereixen.

Els PI són atesos per un equip de voluntaris i voluntàries de cada zona, que són les persones encarregades de rebre els usuaris i omplir les fitxes de registre corresponents. Amb el temps, la informació que s’inclou en aquesta fitxa s’ha anat ampliant, amb la idea de donar el seguiment als casos i crear una base de dades amb informació de primera mà sobre els usuaris, les seves condicions de vida i el seu projecte migratori.