Experiències de convivència a Nou Barris

Experiències de convivència a Nou Barris

L’objectiu és promoure i fer reconeixement de les experiències i iniciatives que tenen com a finalitat afavorir la diversitat, la convivència i la cohesió social al districte de Nou Barris presentades en format audiovisual.

 

2022: Joves de 9 Barris superant obstacles

Visibilitzar i sensibilitzar sobre la situació de molts joves i la seva realitat, posant cara i ulls a les seves experiències vitals.

Joves

2021: 2001-2021 Vint anys de 9 Barris Acull

Fem vint anys de trajectòria i creiem que és un bon moment per commemorar i explicar com va començar tot, com hem evolucionat en la mesura que els processos migratoris, les legislacions i el mateix entorn ha anat canviant…(passat, present i futur).

Vint anys de 9 Barris Acull

 

2020: Xarxes de suport “Experiències de col·laboració veïnal a Nou Barris”

La situació de la crisi sanitària ha marcat les vides de tothom i per això hem cregut necessari recollir la mirada de les experiències positives que, dins de la problemàtica que comporta aquesta crisi, s’han aportat des del teixit associatiu de Nou Barris.

Aquest és un territori divers i cada xarxa té les seves particularitats, hem intentat recollir les diferents veus per reflectir aquest procés de resposta mitjançant les xarxes de suport; com es van conformar, quina ha estat la seva feina, com ha respost l’entorn… sempre en clau prepositiva perquè parlem d’una experiència positiva, reflexiva i propositiva.

Aquí teniu l’audiovisual creat per l’Albert Contat: Xarxes de suport

2019: La mesquita del carrer Japó

Una experiència col·lectiva cap a la convivència en la diversitat.

Documental que explica la història de la mesquita del carrer del Japó: veure

 

Informe sobre el procés d’obertura d’una mesquita al carrer Japó del barri de la Prosperitat de Barcelona: veure

Veure Càpsula 01  

Islamofòbia: aversió cap a l’islam, els musulmans o el què és musulmà. 

Veure Càpsula 02 

Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió.

Veure Càpsula 03 

Els delictes d’odi i discriminació són accions -algunes sancionades pel Codi Penal- comeses amb l’objectiu d’atacar la dignitat d’una persona o d’un grup social.