Dia Mundial de les Persones Refugiades

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb l’objectiu de treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones desplaçades forçosament, sol•licitants d’asil i apàtrides.

Cada any, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i altres institucions, commemora aquesta diada per visibilitzar aquesta realitat a la nostra ciutat. L’objectiu és continuar treballant plegades per garantir una acollida digne i lluitar contra la criminalització de la solidaritat.

Enguany es tornen a oferir activitats dutes a terme per entitats i col•lectius que donen suport a les persones migrades i refugiades, i organitzem una gran diada a la llera del Besòs.

Així mateix, algunes entitats i els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i de Barcelona han organitzat conjuntament una jornada festiva a la llera del Besòs amb una programació ben diversa.

I és que la solidaritat comença al costat de casa, als carrers i a les places. En les relacions que teixim entre veïns i veïnes orgullosos de la nostra diversitat.

Programa_DMPR_2019

 

 

16Jun