Els estrangers amb TIE ja es poden donar d’alta a l’idCAT Mòbil des de casa

Les persones que disposen de la Targeta d’Identitat d’Estranger (TIE) ja poden demanar idCAT Mòbil per realitzar tràmits telemàticament. Fins ara, només podien sol·licitar l’alta en aquest sistema d’identificació les  persones que tenien Document Nacionat d’Identitat (DNI).

Amb aquesta modificació les persones estrangeres que disposin de TIE podran identificar-se amb idCAT Mòbil i tramitar les sol.licituds i els ajuts que ofereix la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments perquè la major part d’aquests tràmits es poden fer amb idCAT Mòbil.

Ara pots fer l’alta amb el DNI o TIE “caducat”

Excepcionalment, es permet fer l’alta a l’idCAT Mòbil amb un carnet DNI o TIE que caducava a partir de la data del 14 de març (inclosa). Aquesta mesura s’ha pres d’acord al Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19, que en la disposició addicional quarta, pròrroga un any la vigència del DNI que caducaven a partir del 14 de març de 2020 (data inclosa).

Dona’t d’alta a l’idCAT Mòbil

L’idCAT Mòbil és el sistema d’identificació i signatura basat en el lliurament d’un codi d’un sol ús al telèfon mòbil que l’AOC, en col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, ofereix a la ciutadania.

Donar-se d’alta és molt ràpid i senzill. En menys d’un minut podreu obtenir el vostre idCAT Mòbil des del web www.idcatmobil.cat.

L’idCAT Mòbil té molts avantatges:

  • Permet identificar-vos i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador
  • No cal recordar cap contrasenya ni PIN
  • No requereix la instal·lació de cap tipus de programari
  • És un sistema segur i no caduca pel transcurs del temps
  • És gratuït
07Abr