Roda de premsa i concentració per a denunciar el racisme en les recerques policials

SOS Racisme

‘Jo també dono amb el perfil’: Convoca roda de premsa i concentració per a denunciar les recerques policials racistes.
Des d’Associació Catalana Residents Senegalesos a Catalunya, Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona i SOS Racisme Catalunya es convoca una roda de premsa + concentració dijous 20 de juliol a Plaça Catalunya a les 18.30 h.

Amb aquest acte es vol denunciar el racisme dins de les recerques dutes a terme pels cossos de seguretat. Ens preocupa i denunciem el biaix racista en les diferents fases de les recerques policials. Les detencions de persones innocents, els qui són objecte de causes penals basades en identificacions produïdes en el secretisme de les recerques policials, sense cap mena de garantia ni control judicial, són el nostre dia a dia.

Destaquem especialment les detencions, atestats policials, acusacions i processos judicials sense garanties que es produeixen cap al col·lectiu de venedors ambulants. És alarmant que qualsevol persona dins d’aquest col·lectiu pugui ser detinguda per accions d’uns altres, sense que s’individualitzin les responsabilitats.

La roda de premsa s’emmarca dins de la campanya que llançarem, ‘Jo també dono amb el perfil’, amb la qual convidem a tots els col·lectius a unir-se, participar, i difondre.

Concentració i roda de premsa:

Data: dijous 20 de juliol

Lloc: Plaça Catalunya

Hora: 18.30 h.

20Jul