Manifest Coordinadora d’avv i entitats de Nou Barris respecte subvenció Ajuntament a l’escola de circ Rogelio Rivel

Tant l’any 2021 com el present 2022, des de Districte s’han retallat algunes subvencions per a activitats i projectes que les entitats de Nou Barris fa temps que venim desenvolupant. Son activitats comunitàries, dutes a terme amb aquesta visió i que tenen un real i demostrable impacte en la vida de les persones que vivim als nostres barris; activitats/projectes que massa sovint se’ns diu que no es poden finançar més/millor des de l’ajuntament.

En aques sentit, ens ha sorprés saber que a finals del 2021, des de l’ajuntament-districte de Nou Barris, s’ha concedit una substanciosa subvenció a una entitat  privada, com és l’escola de circ Rogelio Rivel; una escola, bó és recordar-ho, que està situada a uns terrenys municipals i per tant públics. Hem sabut que aquesta subvenció s’ha concedit mitjançant un conveni de col·laboració  pel qual l’escola està obligada a oferir un número (limitat) de tallers de circ als barris, de forma gratuïta : només faltaria, si ja els hem pagat totes per avançat!  

En defensa de la trasparencia i tal com es fa amb altres contractes, sol.licitem informació del contingut del contracte que ha signat l’Ajuntament amb aquesta escola i que aquest es faci públic. 

Des de la Coordinadora d’AVV i entitats Nou Barris volen posar l’atenció, de nou, en la facilitat amb que el regidor Xavier Marcé decideix afavorir entitats privades, per comptes de destinar els diners que son de tots a projectes decidits de forma comunitària, pública i transparent. 

Barcelona, 14 abril 2022

Coordinadora d’avv i entitats de Nou Barris.

27 abril, 2022