Manifest per la Participació en les Eleccions del 23J

Nosaltres, com a ciutadanes i ciutadans compromesos amb la democràcia i la participació cívica, reconeixem la importància d’exercir el nostre dret al vot.

Un dret fonamental assolit després de llarg anys de lluita obrera i social, i per tant un dret del qual tots i totes som responsables que s’exerciti de manera plena.

Creiem fermament que cada vot compta i, en conseqüència, és imprescindible que tots i totes ens comprometem a participar activament en les eleccions i, a més, animar als altres a fer el mateix.

Entenem que les eleccions són la base d’un sistema democràtic sòlid i que, en votar, podem influir en la presa de decisions. I creiem, a més, en la importància de la diversitat d’idees i el respecte mutu en el procés electoral.

És per això que de cara al procés electoral del proper 23 de juliol, com a ciutadanes i ciutadans ens hem de comprometre a superar qualsevol barrera que pugui obstaculitzar la nostra participació en aquestes eleccions. Assegurant-nos, per exemple, estar registrats i registrades com a votants i complir tots els requisits necessaris per emetre el nostre vot.

En resum, ens hem de comprometre a ser ciutadanes i ciutadans actius i responsables, reconeixent la importància de la participació en les eleccions per mantenir una societat democràtica i justa. Creiem en el poder dels nostres vots i en la capacitat d’influir positivament al nostre entorn. Tots plegats, construirem un futur millor si totes i tots anem a votar.

Parafrasejant Joan Fuster: “Tot vot que no facis tu el faran uns altres en contra teva”. El 23 de juliol hem d’inundar les urnes de vots als partits que realment actuen per la millora de les condicions de vida de les classes populars, per la justícia social i per les llibertats individuals i col·lectives.

Ens hi juguem molt. Moltíssim. Jo, aniré a votar! I tu?

Coordinadora d’Associacions Veïnals i Entitats de Nou Barris

5 juliol, 2023