Una nova etapa per a 9 Barris Acull

Ara fa vint anys, el 2001, es va conformar el projecte 9 Barris Acull com a Xarxa d’Entitats del Territori.


Durant tot aquest temps, ha estat la Prosperitat Cultura en Acció 2 (la PECA2) qui ens ha aixoplugat des del punt de vista jurídic, però al setembre de l’any passat, ens va convocar per explicar-nos que havia arribat el moment de buscar una alternativa per la gestió del nostre projecte.


Després de rumiar-ho i veure les possibilitats que teníem a l’abast, vam decidir que havíem de conformar una entitat amb personalitat jurídica pròpia, una associació.


Vam haver d’estudiar la situació, avaluar diferents opcions, assessorar-nos i veure per on engegar el nostre nou camí i, com és evident, compartir la nostra situació i perspectives amb les entitats de la Xarxa.

Vam convocar assemblea el març, per plantejar la situació de canvi, la participació va ser àmplia i la resposta positiva, tot el que necessitàvem per convocar un grup motor de treball per constituir una nova entitat.

Dimecres 16 de juny de 2021 va ser el gran dia, el dia de l’Assemblea constituent. Comptem amb 77 persones associades a títol individual i 31 entitats, una Junta Directiva amb 4 dones i 3 homes.

Després de vint anys, comencem una etapa nova, que implica nous reptes, tant pel que fa a la nostra gestió interna, com en el treball al territori; entorn que també ha anat canviant i evolucionant, plantejant-nos propostes i objectius nous per continuar treballant la convivència en la diversitat.

Som conscients que els canvis sempre impliquen moviment i reflexió; creiem que tot plegat és positiu, perquè, en aquest procés que acabem d’emprendre, estem aprenent molt i segur que encara aprendrem més.

Convidem a tothom que vulgui formar part d’aquest nou camí a associar-se omplint aquesta fitxa, és un bon moment per plantejar-nos com volem continuar el camí.

24 febrer, 2022