Projectes dels certàmens

  • Cabal Musical

    Fundació Privada Taller de Músics. És un projecte d’innovació social per a la inclusió, basat en l’acompanyament artístic de joves músics. Els i les participants reben formació, orientació i recursos per convertir les seves inquietuds creatives en projectes d’emprenedoria i introduir-se al sector. Donem suport al talent musical per tal de contribuir a la transformació i dinamització dels barris, i a l’empoderament dels seus habitants.

     

    Edició 2016
  • Projecte de Mediació Escolar

    Escola Pia Luz Casanova. La finalitat d’aquest projecte és reduir la conflictivitat a l’escola aprofitant per treballar quan sorgeix el conflicte, ja que el conflicte educa – podem aprendre moltes coses. Els propis alumnes seran els mediadors de conflictes. Els objectius principals són valorar el conflicte com una oportunitat de canvi i de creixement personal, així com treballar valors com l’empatia, saber escoltar amb atenció, la paciència, el respecte, la confidencialitat … i en especial, la responsabilitat i l’autonomia.

    Edició 2016
  • Assemblea de Joves de Nou Barris

    La Miliciana. Som un grup de joves heterogeni i divers, que lluitem per donar resposta a les problemàtiques que patim les joves d’aquest districte i que participem en les lluites populars dels barris que formen el districte. Els nostres principals objectius són conscienciar de la situació que estem vivint i mobilitzar per la lluita a la gent i principalment a les joves.

    Edició 2016
  • cordflow-cmsabastida.jpg

    “C.M. SABASTIDA amb FLOW: CorDflow + OKupa’t”

    Neix amb la voluntat de sumar esforços en l’orientació dels adolescents, motivant?los a “okupar” el seu temps de forma saludable i a “okupar?se” ells mateixos: a ser protagonistes de les seves experiències, els seus pensaments i decisions en un etapa de la vida plena de desequilibris, influències i canvis. La intenció d’aquest és evitar situacions negatives de carrer, desmotivacions i altres problemàtiques que envolten els joves d’avui dia.

    Edició 2016
  • triptico_1_JOVENT_1.jpg

    Primera Feina

    Fundació Jovent. Vinculada a la Zona Nord de Nou Barris des del 2015, treballa fomentant la cohesió social dels joves a partir de donar a aquests experiències laborals; amb l’objectiu de lluitar contra l’exclusió i el processos de ruptura que afecten a la vida d’aquests i provoquen un debilitament dels lligams socials. La finalitat d’aquest programa és l’apropament a la inserció laboral i la participació comunitària, tot facilitant al jovent  la capacitació, les habilitats i els recursos necessaris per entrar amb èxit al mercat laboral  i contribuir  a la vida cívica.

    Edició 2016
  • Projecte guanyador

    Esplai diari- Eduquem plegats: un espai educatiu, un espai inclusiu

    Centre d’Esplai Druida. Experiència guanyadora a l’any 2016. Adreçat a infants d’entre 3 i 12 anys del barri de Prosperitat, i per extensió del districte de Nou Barris, i dóna cabuda a uns 60 infants i joves i les seves respectives famílies. L’objectiu general del projecte és compensar deficiències socioeducatives que altres sectors educatius i socials no aconsegueixen cobrir, incidint en la millora de la qualitat de vida dels infants i de les seves famílies. Les activitats que es realitzen pretenen garantir tres àmbits imprescindibles en el desenvolupament dels infants: la alimentació, l’aprenentatge (estudi) i el lleure. Garantint aquets àmbits bàsics creem infants feliços, que amb el temps esdevenen ciutadans compromesos.

    Edició 2016
  • IMG_1341.JPG

    Projecte guanyador

    La Comunitat Islàmica al local de Els Propis

    Centre Cultural Els Propis. Experiència guanyadora a l’edició de l’any 2016. Porta més de 90 anys treballant al barri de Verdum. És un centre cultural obert al barri, creat amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre les festes tradicionals catalanes i la llengua catalana entre els socis. Totes les activitats són obertes. El contacte amb la Comunitat Islàmica va venir de la mà de la Xarxa 9 Barris Acull. Després d’una primera entrevista es va acordar que farien servir el local per les seves activitats religioses, durant el període del Ramadà. Aquest període s’ha anat allargant un dia per setmana fins a l’actualitat. Aquesta experiència ha permès normalitzar la presència a l’espai públic d’una comunitat, la musulmana, que porta molts anys al districte i al barri i que exerceix amb aquesta pràctica el seu dret a la llibertat religiosa.

    Edició 2016