Projectes dels certàmens

  • Projecte guanyador

    El Lokal de Lola

    Associació Lola, no estàs sola. Experiència guanyadora l’any 2018. El Lokal sorgeix de l’Associació “Lola, no estàs sola” i pretén ser un espai obert i polivalent per a totes aquelles dones sensellar del Districte de Nou Barris i també a aquelles dones que es troben vinculades a recursos residencials i recursos socials al Districte.

  • Projecte guanyador

    La Meri Productions

    Salesians Sant Jordi Pes Cruïlla. Experiència guanyadora a l’any 2017. Es tracta d’un projecte que s’ha convertit en l’estratègia i excusa perquè joves de diversos orígens i edats s’impliquin en les necessitats del territori i desenvolupin diverses accions comunitàries.

     

  • Projecte guanyador

    Esplai diari- Eduquem plegats: un espai educatiu, un espai inclusiu

    Centre d’Esplai Druida. Experiència guanyadora a l’any 2016. Adreçat a infants d’entre 3 i 12 anys del barri de Prosperitat, i per extensió del districte de Nou Barris, i dóna cabuda a uns 60 infants i joves i les seves respectives famílies. L’objectiu general del projecte és compensar deficiències socioeducatives que altres sectors educatius i socials no aconsegueixen cobrir, incidint en la millora de la qualitat de vida dels infants i de les seves famílies. Les activitats que es realitzen pretenen garantir tres àmbits imprescindibles en el desenvolupament dels infants: la alimentació, l’aprenentatge (estudi) i el lleure. Garantint aquets àmbits bàsics creem infants feliços, que amb el temps esdevenen ciutadans compromesos.

    Edició 2016
  • IMG_1341.JPG

    Projecte guanyador

    La Comunitat Islàmica al local de Els Propis

    Centre Cultural Els Propis. Experiència guanyadora a l’edició de l’any 2016. Porta més de 90 anys treballant al barri de Verdum. És un centre cultural obert al barri, creat amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre les festes tradicionals catalanes i la llengua catalana entre els socis. Totes les activitats són obertes. El contacte amb la Comunitat Islàmica va venir de la mà de la Xarxa 9 Barris Acull. Després d’una primera entrevista es va acordar que farien servir el local per les seves activitats religioses, durant el període del Ramadà. Aquest període s’ha anat allargant un dia per setmana fins a l’actualitat. Aquesta experiència ha permès normalitzar la presència a l’espai públic d’una comunitat, la musulmana, que porta molts anys al districte i al barri i que exerceix amb aquesta pràctica el seu dret a la llibertat religiosa.

    Edició 2016
  • Projecte guanyador

    Projecte de Costura Més amb Menys Roquetes

    Plataforma d’Entitats de Roquetes
    Experiència guanyadora a l’edició de l’any 2014

    L’objectiu és promoure les xarxes de suport mutu i la creació de vincles entre veïns/es, l’autosuficiència i la millora de la gestió de l’economia domèstica (arreglo de roba, auto confecció, etc..) i la co-responsabilització progressiva amb el projecte. L’objectiu és que aquesta iniciativa pugui incidir en la situació socio-laboral dels/les participants (cooperativa de treball, etc.)

    Edició 2014
  • Projecte guanyador

    Conviure: viure amb igualtat d’oportunitats!!

    El Cau de la Ubuntu – Ciutat Meridiana
    Experiència guanyadora de l’any 2010.
    Ubuntu és una paraula africana que significa “jo sóc perquè tu ets”, té a veure amb el reconeixement mutu, la convivència i el retrobament. Fent honor doncs, a la paraula que porta com a nom el Cau, es vol reivindicar el valor de la convivència com a motor i essència del projecte, que neix dels infants i joves del barri i vol arribar a tothom.

    Edició 2010
  • Projecte guanyador

    Un titella per a Roquetes

    Associació Titellaire de Roquetes
    Experiència guanyadora a l’any 2011.
    El teatre de titelles és una mostra de cultura popular apta per a tots els públics, que s’adapta a diferents espais i formats i de la que trobem referències arreu del món. Amb els titelles es poden treballar aspectes tan diversos com: convivència i valors, lleure creatiu, ensenyança transversal, tradicions, teràpia de salut i crítica social.

    Edició 2011